9 Temmuz 2009 Perşembe

Firefox 3.5'da hayal kırıklığı!

Mozilla, Firefox 3.5'u tamirhaneye çekti.

Şirketin yaptığı açıklamaya göre; bir çok hatasından dolayı, Firefox 3.5 tamire alındı. Kullanıcıların hatalardan rahatsızlık duymaması istendiği için çalışmalar tam gaz devam ediyor.

Sık sık tekrarlanan hatalardan arındırılmış Firefox 3.5.1 versiyonunu, Mozilla Temmuz’un ortalarında piyasaya çıkarmayı hedefliyor. Birçok uygulama gibi, Firefox da hataların kaynağını anlamak için kullanıcıların desteğini bekliyor. Sistem çöktüğünde, raporlama yöntemi ile bilgiler, tek bir merkezde toplanabilir.

Hatalardan her birinin tamiri için Firefox 3.5’da ilk defa kullanılan, daha yeni ve daha hızlı bir JavaScript motoru olan TraceMonkey programı şart görünüyor. En son ortaya çıkan sorunlar, yeni sürüm piyasaya sürülmeden önce giderilmişti.

Bu durum tabii ki Mozilla için pek de alışılmışın dışında değil. Daha geçen yıl Firefox 3.0’ı piyasaya sunduktan 4 hafta sonra şirket, benzer problemlerden ötürü aynı şekilde Firefox 3.0.1’i piyasaya çıkartmıştı.

Mozilla’nın yaptığı sayımlara göre, Firefox 3.5 çıktıktan sonraki ilk 36 saat içinde yaklaşık 6.5 milyon kez indirildi. Tabii ki bu rakam ilk 24 saatte 8,3 milyon defa indirilen Firefox 3.0 sürümünün önüne geçemiyor. Buna karşın; Apple’ın Safari programının ilk 3 gününde 11 milyon defa indirilmesi ile karşılaştırılacak olursa, muhteşem bir rakam.

Firefox 3.5 sürümü; Windows, Mac, Linux programlarında 58 farklı dilde kullanılabiliyor. Mozilla’nın resmi sitesinde, yardım (Help) menüsünün altında ki “Güncellemeler için kontrol et (Check for Updates)”i seçerek gerekli güncellemeleri yapabilirsiniz.

kaynak: pcworld

by TheNeSa

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder